Χρωματίζοντας με Μαρκαδόρους

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτό το σχέδιο εξηγεί μία απλή εφαρμογή με μαρκαδόρους. Ο τρόπος που έχω επιλέξει να χρωματίσω με τους μαρκαδόρους  Shinhan Touch Marker είναι η επίπεδη εφαρμογή χρώματος ώστε να κρατήσω την ανάμειξη στο ελάχιστο. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που θα μπορούσαν να μας δώσουν μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση με τα ίδια ακριβώς υλικά.

twin-touch-marker

Pencil & Eraser – Ένα μολύβι και μία μαλακή γόμα για την κατασκευή του προσχεδίου.

Black Liquid Gel Pen – Θα χρησιμοποιήσω ένα στυλό gel μελανιού, γιατί η ροή του υγρού υλικού με βοηθά να κρατώ πιο εύκολα τις  γραμμές μου.

Watercolor Paper – Θα χρησιμοποιήσω για το σχέδιο χαρτί Ακουαρέλας Strathmore 300 series.

300series_watercolor

Shinhan Touch Marker – Θα χρησιμοποιήσω τους μαρκαδόρους της σειράς Shinhan Twin Touch Marker.

Coloring with Markers 02

Ξεκινάω τη σχεδίαση με ένα πρώτο σκαρίφημα χρησιμοποιώντας μολύβι. Κρατήστε τις γραμμές όσο πιο ισχνές γίνεται αλλά θα πρέπει να είναι παράλληλα και διακριτές ώστε να μπορούμε να έχουμε εικόνα του σχεδίου, αλλά από την άλλη να επικαλυφθεί όταν εφαρμόσουμε το μελάνι, αυτό θα διαγράψει όλα τα σημάδια του μολυβιού σας.

Coloring with Markers 03

Μόλις το αρχικό μου σχέδιό έχει ολοκληρωθεί, χρησιμοποιώ το μελάνι από το στυλό τονίζοντας τις γραμμές  ώστε να προσθέσω βάθος στην ζωγραφιά μου. Θυμηθείτε να μην το παρακάνετε … τονίζουμε σε συγκεκριμένα σημεία!

shinhan touch

Εδώ έχουμε τον βασικό μαρκαδόρο της Shinhan. Σημειώστε ότι έχει 2 άκρες. Αν είστε αρχάριοι, ξέρω ότι θα μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε την μικρότερη μύτη σε μόνιμη βάση. ΜΗΝ το κάνετε! Χρησιμοποιώντας τη μικρή μύτη για μεσαίες ή μεγάλες περιοχές θα αφήσει ίχνη και δεν θα έχετε ωραίο επίπεδο χρώμα. Θα φθαρεί επίσης η μύτη αυτή γρηγορότερα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε την μεγάλη μύτη. Είναι πρακτική για να καλύψει μεγάλες περιοχές.

Coloring with Markers 06

Πάμε να ξεκινήσουμε γεμίζοντας με σκιάσεις το παλτό και το παντελόνι. Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο «κόλπο» για να γίνει αυτό. Θα πρέπει να ξέρετε πού θέλετε να σκιάσετε. Εάν δεν είστε σίγουροι, χρησιμοποιήστε αρχικά μολύβι, ελαφρά και αφού ολοκληρώσετε, συνεχίστε  στη συνέχεια, με τον μαρκαδόρο. Κατά τη χρήση του μαρκαδόρου, θυμηθείτε να χρωματίζετε συνεχόμενα στην επιλεγμένη περιοχή, μην αφήνετε την μύτη να δημιουργεί στο χαρτί ραβδώσεις.

Τώρα παίζω με τις αποχρώσεις με τον  ελαφρύτερο τρόπο ώστε να συμπληρώσω τους ενδιάμεσους τόνους. Αφήνω τις περιοχές που θέλω με ένα ελαφρύ μαύρο. Δεν μπορώ να σβήσω το χρώμα, αλλά μπορώ πάντα να προσθέτω.

Το χρυσό τελειώματα στο παλτό είναι ένα μέρος όπου θέλω να χρησιμοποιήσω την μικρότερη μύτη. Χρησιμοποιώντας τη μεγάλη άκρη του μαρκαδόρου για μια τόσο μικρή περιοχή θα μπορούσε πιθανότατα να καταλήξω αφήνοντας πολύ μελάνι έξω από τις γραμμές του προσχεδίου μου. Γυρίστε τον μαρκαδόρο για να μπείτε σε μικρές περιοχές. Συνεχίζω το σχέδιο με τα φτερά ακολουθόντας το ίδιο βασικό μοτίβο όπως και το υπόλοιπο του σχεδίου. Αρχίζω πρώτα με τις σκιάσεις.

Coloring with Markers 09

Το τελικό αποτέλεσμα μου δείχνει την χρήση μαρκαδόρων βασισμένοι στο alcohaul και η συμπεριφορά των χρωμάτων στο χαρτί ακουαρέλας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχολιάστε