Ρολά Ακουαρέλας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η εταιρία St. Cuthberts Mills προτιμάται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφους από όλο τον κόσμο για Ρολά Ακουαρέλας, Ακρυλικό, Ακουαρέλλα,Γκουάς, Παστέλ, Pen & Ink, Μολύβι, Κάρβουνο.

Μέθοδοι Παραγωγής

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι παρασκευής καλλιτεχνικών χαρτιών, τα «χειροποίητα», αυτά από «καλούπι», και αυτά που παράγονται σε τυπική μηχανή επεξεργασίας χαρτιού μελανιών ή newsprint χαρτιών . Τα υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικά  χαρτιά  που κατασκευάζονται με μηχανές καλουπιών, παρέχουν τις περισσότερες από τις ιδιότητες που μας παρέχει το χειροποίητο χαρτί, αλλά χωρίς τις αναπόφευκτες αποκλίσεις από φύλλο σε φύλλο. Η ομορφιά αυτής της μεθόδου κατασκευής είναι η εξαιρετική σταθερότητα της της επιφάνειας που μας προσφέρουν αυτά τα χαρτιά.

 

Υλικά

Τα χαρτιά Υδατογραφίας φτιάχνονται από δύο βασικούς τύπους υλικού. Τα υψηλής ποιότητας φύλλα περιέχουν βαμβάκι, το οποίο προσφέρει πολύ καλή σταθερότητα και ιδιότητες που αντέχουν στον χρόνο. Η δεύτερη κύρια πρώτη ύλη είναι ο πολτός κυτταρίνης που δημιουργείτε από το ξύλο. Ορισμένα καλλιτεχνικά χαρτιά  περιέχουν ένα μίγμα των δύο (π.χ. 50% βαμβάκι), παρέχοντας έτσι ένα συμβιβασμό μεταξύ της ποιότητας και της οικονομίας.

Επιφάνειες

Υπάρχουν τρεις κύριες υφές επιφάνειας σε χαρτιά ακουαρέλας, HP, CP (NOT) και Rough. Το HP σημαίνει «Θερμής Πίεσης» και είναι το ομαλότερο χαρτί κατάλληλο για εργασία με υψηλή λεπτομέρεια. Κάποια Hot Pressedμπορεί να περιέχουν ακόμη και πολύ μικρές μεταλλικές ίνες , εξ ου και η λεία τους επιφάνεια. Η συγκεκριμένη σύνθεση και υφή τους επιτρέπει στα χρώματα ακουαρέλας να διαχυθούν στις κοιλότητες του χαρτιού σε διαφορετικούς βαθμούς. Αυτό δίνει μερικές φορές ένα πολύ ευχάριστο εφέ – ειδικά όταν ξέρεις ποια χρώματα είναι πιο επιρρεπείς στη διάχυσή τους στους κόκκους του χαρτιού. κάτι που μπορείτε να μάθετε και να αξιοποιήσεται.

Το CP σημαίνει «Ψυχρής Πίεσης έχει μια ελαφρώς ανάγλυφη επιφάνεια και είναι δημοφιλής επειδή αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος για τους περισσότερους τύπους εργασίας.

Τέλος, υπάρχει το «ακατέργαστο», το οποίο είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του,και είναι κατάλληλο για τοπία, θαλασσογραφίες, κλπ, όπου μια βαριά υφή χαρτιού ενισχύει το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας.

 

Rough – Tραχύ χαρτί ακουαρέλας έχει εξέχων δόντι ή ανάγλυφη επιφάνεια. Αυτό δημιουργεί ένα κοκκώδες αποτέλεσμα που απορροφά το νερό κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήνει αποτυπώματα στο χαρτί.

 Hot-Pressed– αυτό το χαρτί ακουαρέλας έχει έναν λεπτό κόκκο σύστασης, λεία επιφάνεια, με σχεδόν κανένα δόντι. Το χρώμα στεγνώνει πολύ γρήγορα σε αυτό. Αυτό το καθιστά ιδανικό ακόμη και για μεγάλες πλύσεις χρώματος. Η πιο κατάλληλη επιφάνεια για τεχνικές φωτορεαλισμού.

 Cold-pressed –  αυτό το χαρτί ακουαρέλας ψυχρής πίεσης έχει μια ελαφρώς ανάγλυφη επιφάνεια, κάπου ανάμεσα σε ακατέργαστου και ζεστού πεπιεσμένου χαρτιού.

 

Αγοράστε Ρολά Ακουαρέλας Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχολιάστε