Πως να χρησιμοποιήσετε τα Ακρυλικά Atelier Interactive

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

 Οι τρεις διαφορετικοί τρόποι να ζωγραφίσετε με ATELIER INTERACTIVE

Τα Atelier Interactive είναι τα πιο ευέλικτα καλλιτεχνικά ακρυλικά. Είναι εύκολο να κατανοηθούν και να χρησιμοποιηθούν, παρακάτω υπάρχει περιγραφή και για τις τρεις μεθόδους χρήσης τους, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το ποια μέθοδος σας ταιριάζει

22ec76b978719d36a9b2c9c255bcce98

ΜΕΘΟΔΟΣ 1 – ΓΡΗΓΟΡΗ ΞΗΡΑΝΣΗΣ (FAST DRYING)

Όλα τα καλλιτεχνικά παραδοσιακά ακρυλικά χρησιμοποιούν γρήγορες τεχνικές ξήρανσης, τουλάχιστον για τα πρώτα στρώματα της εφαρμογής του χρώματός τους. Τα Ακρυλικά στεγνώνουν όταν εξατμίζεται η περιεκτικότητά τους σε νερό, ένα χαρακτηριστικό που μας το προσφέρει και η σειρά ακρυλικών της Atelier Interactive αν είναι αυτή η τεχνική που θέλετε να ακολουθήσετε για την υλοποίηση της εφαρμογής σας (όταν απαιτείται γρήγορη ξήρανση).

ΜΕΘΟΔΟΣ 2 – ΕΛΕΓΧΟΣ ΞΗΡΑΝΣΗΣ (CONTROLLED DRYING)

Η ικανότητά της συγκεκριμένης σειράς ακρυλικών να ελέγχει τον χρόνο ξήρανσης είναι μια μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία, ενώ η ελεγχόμενη ξήρανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας βαφής. Όταν παρατηρήσετε ότι στην επιφάνειά σας το ακρυλικό αρχίζει και διαμορφώνει  μία κολλώδης υφή, τότε μπορείτε να παρατείνετε την υγρή σύστησή του, ανανεώνοντας το νερό που έχει εξατμιστεί, είτε με κάποιο σπρέυ ψεκάσματος νερού ή με κάποιο υγρό πινέλο. Το χρώμα σας παραμένει ζωντανό κάτι που σας επιτρέπει να δουλέψετε τις αποχρώσεις σας χωρίς την πίεση του χρόνου, με ότι συνεπάγεται αυτό στην εργασίας σας με τα ακρυλικά χρώματα.

ΜΕΘΟΔΟΣ 3 – ΑΡΓΗΣ ΞΗΡΑΝΣΗΣ

Είναι δυνατόν να μετατρέψετε τα Atelier Interactive σε ακρυλικά αργής ξήρανσης, προσθέτοντας ένα από τα Slow Mediums της Atelier . Όταν τα χρησιμοποιείται σε λειτουργία αργής ξήρανσης, τα ακρυλικά δεν μπορούν να επαναχρωματισθούν αμέσως, καθιστώντας έτσι την μέθοδο αυτή λιγότερο δημοφιλή από ό, τι εκείνη της ελεγχόμενης ξήρανσης, όπως περιγράφεται στη Μέθοδο 2.

Η Atelier Interactive μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια αργή βαφή ξήρανσης, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν επιλέξετε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα από τα δύο Slow Medium. Κάθε επίπεδο (layer) χρώματος που έχει εφαρμοσθεί στην επιφάνειά σας και περιέχει Slow Medium πρέπει να στεγνώνει για αρκετές ημέρες πριν ξαναεφαρμόσεται χρώμα. Τα Atelier Interactive σας δίνουν την δυνατότητα να  προγραμματίσεται τη ζωγραφική σας. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες ακρυλικών χρησιμοποιούν τη γρήγορη μέθοδο 1 ώστε να αρχίζουν να ζωγραφίζουν την εφαρμογή τους και στρέφονται στην μέθοδο «έλεγχος χρόνου» (Μέθοδος 2) όταν η εργασία σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο σε αναμείξεις χρώματος από υγρό-σε-υγρό (wet-in-wet). Τέλος η Μέθοδος 3, η οποία μετατρέπει τα Atelier Interactive σε ακρυλικά αργής ξήρανσης, δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά.

atelierheader

ΧΡΟΝΟΣ ΞΗΡΑΝΣΗΣ

Τα Ακρυλικά στεγνώνουν καθώς εξατμίζεται το νερό της σύστασής τους. Το παρακάτω διάγραμμα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τον τρόπο διακύμανσης του χρόνου στη διαδικασία ξήρανσης.

71422_629617130387993_17364545_n

Atelier Interactive and Standard  Acrylic  Drying Time

Method 1 – Fast Drying

Standard acrylic (There are many brands)

Wet —————————–Dry  (Drying cannot be controlled)

Method 1 – Fast Drying

Atelier Interactive

Wet —————- Tacky—-à——–à Dry 

Method 2 – Controlled Drying

(Only possible  with Atelier Interactive)

Using a water sprayer with Atelier Interactive

Wet —————- Tacky———(water added with dab brush or fine mist sprayer)—— ——–Dry

 

images (1)

Method 3- Slow Drying.

Για να μετατρέψετε τα Atelier Interactive σε ακρυλικά ξήρανσης προσθέστε Slow Medium (Liquid or Thick). Ακόμη η αφή της βαφής σας μπορεί εύκολα να επανενεργοποιηθεί με νερό.

Wet                Wet                        Wet                                                                                                                   Dry

————————————————( Remains workable for hours)——————————————-

Method 1 – Fast Drying

Tacky Atelier Interactive

ΧΡΟΝΟΣ ΞΗΡΑΝΣΗΣ

Τα Ακρυλικά στεγνώνουν καθώς εξατμίζεται το νερό και αυτό το διάγραμμα με τις γραμμές του χρόνου σας επεξηγεί πως αυτό συμβαίνει.

ATELIER MEDIUMS

Τα mediums της Atelier Interactive έχουν χωριστεί σε ομάδες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το μέσο που ταιριάζει στην εφαρμογή σας. 

atelier_interactive_glider2

TRADITIONAL FAST PAINTING MEDIUMS

Μπορείτε να προσθέτετε Νερό όταν αυτό απαιτείται. Προσθέστε περίπου μία δόση με 10% από το μέσο Επιβράδυνσης (Retarder) στην ξηρή ακρυλική υφή της εφαρμογής σας.

ΜΕΘΟΔΟΣ 1 – ΓΡΗΓΟΡΗ ΞΗΡΑΝΣΗ (FAST DRYING)

Πώς να επιλέξετε medium για γρήγορη ξήρανση που χρησιμοποιείται με την Μέθοδο 1, τα συγκεκριμένα medium είναι σεταρισμένα έτσι ώστε να μετατρέπουν  την πηκτή μορφή του ακρυλικού χρώματος σε μορφή λεπτότερης σύστασης.

Το Heavy Gel (Impasto Gel) είναι πιο ρευστό από το χρώμα. Είναι ένα διαφανές κατά την ξήρανσή του gel που μπορούμε να το δουλέψουμε τόσο με πινέλο, όσο και με σπάτουλα . Μπορεί  να χρησιμοποιηθεί με απίθανο αποτέλεσμα και σε τεχνικές κολάζ.

Το Regular Gel έχει μια χαλαρότερη συνοχή παρόμοια με αυτή του χρώματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτό επίσης για κολάζ.

Το Gloss Medium είναι ένα μέσου ιξώδους μέσο σχεδιασμένο για ομαλό και εύκολο χειρισμό των χρωμάτων.

Το Glazing Medium είναι σε πιο υγρή μορφή από ό, τι το gloss medium ενώ έχει και πιο αργό χρόνο ξήρανσης για να σας δώσει περισσότερο χρόνο στη διαμόρφωσή του.

Το Moulding Paste (Modelling Compound) είναι μια πολύ πυκνή πάστα που χρησιμοποιείται κυρίως από μόνη της για να δημιουργήσει μια έντονη υφή ενώ μπορεί να ζωγραφιστεί όταν αυτή στεγνώσει. Μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της εφαρμογής σας, όταν υπάρχει η ανάγκη για ανάγλυφη υφή. Μπορεί επίσης να αναμιχθεί άριστα με το χρώμα που επιθυμείτε και το μίγμα τους θα στεγνώσει δίνοντάς σας μια επιφάνεια που είναι εύκολο να την ζωγραφίσετε (ένα μέρος Moulding Paste με ένα μέρος χρώματος).

Το Binder Medium  έχει πολλές χρήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σφραγίσει την εφαρμογή σας σε χαρτί ή καμβά, για να δώσει μια ομαλή μη-απορροφητική επιφάνεια ώστε να εγαστείτε πάνω σ’αυτή. Μπορεί να προστεθεί στο χρώμα για περισσότερη στιλπνότητα (gloss). Είναι χρήσιμο σε κολάζ.

Το Fast Medium/Fixer είναι παρόμοιο με τις ιδιότητες του binder (συνδετικό υλικό), αλλά είναι πολύ πιο υγρό. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για να σφραγίσει και να προσαρμόσει επιφάνειες. 

Όταν το χρώμα χρησιμοποιείται με οποιαδήποτε από τα παραπάνω mediums το προκύπτον μίγμα θα στεγνώσει γρήγορα και δεν θα μπορεί να επαναφερθεί ώστε να το δουλέψετε.

eedeaa7c263353e8397a7760ebc52a97

ΜΕΘΟΔΟΣ 2 – ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΞΗΡΑΝΣΗ (CONTROLLED DRYING)

Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρησιμοποιήστε απλά έναν ψεκαστήρα νερού ή ένα υγρό πινέλο, ώστε να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο για αναμείξεις χρώματος υγρής μορφής πάνω σε μία ήδη υγρή επιφάνεια χρωμάτων.   Όταν χρησιμοποιούνται για ελεγχόμενη ξήρανση, το Clear Painting Medium είναι το πιο δημοφιλές Medium επειδή έχει ένα μέσο συντελεστή ιξώδες (mid viscosity ) και μπορεί να βαφτεί όταν στεγνώσει.

Μπορείτε επίσης να επιτύχετε την εμφάνιση wet-in-wet αναμείξεις με τη χρήση αυτού του μέσου. Όταν επαναχρωματίζετε και έχετε ένα πινέλο φορτωμένο με φρέσκια μπογιά και ένα ακόμη βουτηγμένο σε Clear Painting Medium, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πινέλο με Clear Painting Medium για να εφαρμόσετε μέχρι την άκρη της πινελιάς του φρέσκου χρώματος, το οποίο θα συνδυαστεί πάνω από το ήδη ζωγραφισμένο σημείο, δίνοντάς σας ένα αποτέλεσμα υγρό πάνω σε υγρό (wet-in-wet).

ΜΕΘΟΔΟΣ 3 – ΑΡΓΗ ΞΗΡΑΝΣΗ (SLOW DRYING)

Πώς να μετατρέψετε τα Atelier Interactive σε χρώμα αργής ξήρανσης ώστε να μην μπορείτε να ζωγραφίσετε πάνω από ένα στρώμα βαφής μέχρι να στεγνώσει πλήρως και να ανακτηθεί.

Αν θελήσετε να ξαναεφαρμόσετε χρώμα πάνω στην ήδη χρωματισμένη επιφάνεια σε μεταγενέστερο στάδιο, θα πρέπει να το αφήσετε να στεγώσει πριν προχωρήσετε.

Είναι υγρό και χρησιμοποιείται για την αραίωση της βαφής, αλλά καθώς το νερό εξατμίζεται καθίσταται κολλώδες και θέλει περισσότερο νερό για να συνεχίσετε να δουλεύεται  υγρό πάνω σε υγρό (wet-in-wet). Όταν είναι στεγνό στην αφή, μπορεί ακόμα να ενεργοποιηθεί εκ νέου με νερό, και αυτή η διαδικασία μάλιστα μπορεί να συνεχιστεί για πολλές ώρες. Εάν ο χρόνος που μεσολαβεί για την προσθήκη του νερού είναι πολύς, τότε χρησιμοποιήστε την Unlocking Formula και θα επαναφέρετε και πάλι σε υγρή μορφή. Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το μέσο για γυάλισμα (glazing) και θέλετε να αφεραίσετε από το λούστρο, περιμένετε μέχρι να είναι στεγνό στην αφή, και μετά τρίψτε απαλά με ένα βρεγμένο πανί για μέγιστο έλεγχο.

9bb57a7831a4f5f8f473adabd2f14bf5

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν εφαρμόζεται ένα στρώμα από Liquid Slow Medium, δεν θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο medium στο υγρό στρώμα καθώς προχωράτε, επειδή η πρώτη εφαρμογή παραμένει ενεργή και χρησιμοποιώντας περισσότερο υλικό θα δημιουργήσει μια δυσάρεστη κολλητικότητα. Χρησιμοποιήστε νερό για να συνεχίσετε.

Το Liquid Slow Medium είναι ιδανικό για ομοιόμορφη εφαρμογή με λεπτές στρώσεις και για glazing. Για να βγάλετε μέρος του λούστρου, περιμένετε μέχρι να στερεωθεί και σκουπίστε το με ένα υγρό πανί. 

Άλλη μία ματιά στην διαδικασία 

Μέθοδος 1: Ζωγραφική με μέσα επιτάχυνσης για γρήγορες τεχνικές. Γρήγορες τεχνικές με το χρώμα μόνο μπορεί να γίνουν με την παρακράτηση νερού.

Μέθοδος 2: Ελεγχόμενη ξήρανση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με βαφή χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα νερού ή το Clear Painting Medium

Μέθοδος 3: Σκόπιμα επιλέχθηκε αργή ανάμειξη χρησιμοποιώντας δύο Slow Mediums με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βαφτεί αμέσως και, επομένως, πρέπει να προγραμματιστεί.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σχολιάστε